martedì 9 settembre 2014

Manifest d’italianes i italians residents a Catalunya sobre el dret a decidir


Barcelona, 9 setembre 2014

Som dones i homes de nacionalitat italiana, amb edats i feines diferents, vivim a Catalunya i participem en la cultura i la vida del poble català.

Els últims anys hem assistit a l’afirmació d’un moviment popular que vol tornar a discutir el futur de Catalunya pel que fa a la seva relació amb la resta d’Espanya. Entre nosaltres existeixen diferents sensibilitats relativament al procés soberanista que va obrir-se amb la Diada de 2012, però tots convenim en donar suport al dret a decidir del poble català.
   
Creiem que el poble català té el dret de ser consultat sobre el futur de Catalunya i demanem al govern espanyol que en permeti l’espressió lliure i democràtica. També nosaltres, que som residents a Catalunya, volem tenir l’oportunitat de decidir sobre el futur del que hem triat com a l’altre nostre pais.

Des del moment que creiem que la possibilitat de decidir correspon a un principi democràtic, també pensem que l’exercici d’aquest dret s’ha d’estendre a totes les qüestions que afecten la població, com en el cas de l’impacte de les polítiques econòmiques i socials sobre els drets socials i de ciutadania. Perquè estem convençuts que progrés nacional i progrés social s’han d’assumir com a inextricables en la construcció d’un projecte democràtic de pais.  

Els que han signat el manifest és poden veure aquí